Wie zijn wij?

Wij zijn de initiatiefgroep ‘Herenboeren Hart van Brabant’

“Goej slaoj meej jèùn, meej aaj, meej èèrpel”

Nol

Nol van den Berg

Mijn naam is Nol van den Berg en ik woon in Armhoef. Medio 2017 ben ik in aanraking gekomen met het Herenboeren concept. Al langere tijd ben ik op zoek naar hoe ik mijn “duurzaamheidssteentje” kan bijdragen. Ook op het gebied van voedsel. Door het bezoek aan Herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel was ik direct gegrepen.
Omdat ik de Herenboerderij in Boxtel te ver vond, was ik er snel uit… dan moet er maar een Herenboerderij in mijn eigen omgeving komen. Ik heb een oproep geplaatst in onze buurtkrant en daarna is het snel gegaan.
Ik zie mezelf als enthousiasmeur en aanjager. Ik geloof erin dat als je je schouders ergens onder zet en niet te ver vooruit wilt kijken, je meer voor elkaar krijgt dan je denkt. Op deze manier denk ik dat een Herenboerderij in de regio Hart van Brabant voor elkaar te krijgen is. Puur en eerlijk eten dicht bij huis. Hoe mooi kan het zijn!
Voor mij heeft het een meerwaarde om het samen doen. Het lijkt me mooi om met onze Herenboerderij uiteindelijk maatschappelijk te kunnen verbinden om meer mensen met gezond voedsel in aanraking te laten komen.

IMG-20180817-WA0001

Bestuur Stichting Herenboeren HvB:

Herenboeren Hart van Brabant is een initiatief van een groep mensen uit Tilburg. We proberen gezamenlijk een herenboerderij in de buurt van Tilburg van de grond te krijgen. De bedoeling is de oprichting van een stichting, die in een later stadium wordt omgevormd tot een coöperatie als de herenboerderij eenmaal een feit is.

Inmiddels is het eerste stapje gezet: De oprichting van een stichting. De Stichting Herenboeren Hart van Brabant bestaat momenteel uit drie bestuursleden. Naast dit driehoofdige bestuur is een kartrekkersgroep actief, die is gevormd door de overige leden van de initiatiefgroep.

Het huidige stichtingsbestuur wordt gevormd door:

Voorzitter: Nol van den Berg

Secretaris: Wilfred Slobbe

Penningmeester: Sander Kossen

Op deze pagina stellen zowel de leden van het bestuur als van de kartrekkersgroep zich voor.

Foto Sander

Sander Kossen

Ik ben 38 jaar en woon met mijn vriendin en zoontje in de wijk De Reit te Tilburg. Wat mij vooral aanspreekt in het concept is dat je samen met een groep mensen een ‘natuurbewuste’ boerderij gaat opzetten en runnen. Het samenwerken aan een gemeenschappelijk doel geeft mij energie. Je inspireert elkaar en doet nieuwe contacten op. ‘Natuurbewust’ betekent voor mij dat we groente en vlees zo gaan verkrijgen dat de natuur en het milieu zo min mogelijk worden belast. Dat het bijvoorbeeld niet gaat om zoveel mogelijk te verbouwen, waardoor de bodem uitgeput raakt en het nodig is teveel bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Daarbij vind ik het belangrijk dat we weer meer bewust worden van wat er allemaal komt kijken bij het verkrijgen van voldoende groente en vlees van goede kwaliteit. En dit ook meegeven aan mijn zoontje. Wanneer je jezelf in het concept en of in één of meerdere verhalen van ons herkent, sluit je bij ons aan.

KarinvT

Karin van Tongeren

Ik ben Karin van Tongeren en woon samen met mijn man aan de oostkant van Tilburg, vlakbij natuurgebied De Moerenburg. Ik ben altijd werkzaam geweest in het onderwijs. Al jaren krijgen we steeds meer signalen dat het niet goed gaat met onze voedselproductie. We vervoeren groente, fruit en vlees over de hele wereld. Waarom? Ik wil geen sperziebonen uit Kenia, ik hoef geen aardbeien midden in de winter. Stichting Herenboeren is een beweging die terug wil naar de basis. Eerlijk en gezond voedsel van je eigen boerderij. Ik ga er voor, want…ik wil ook onze kinderen en kleinkinderen leren om goed voor onze aarde te zorgen!

DSC_3943

Wilfred Slobbe

Ik stel me hier binnenkort voor

Nieuw1

Miriam Michels

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’

Mijn naam is Miriam Michels en ik woon in de wijk Fatima in Tilburg. Al een tijdje was ik op zoek naar vrijwilligerswerk op het gebied van natuur en milieu. Ik maak me namelijk zorgen om onze aarde. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in gezond eten en leven. Het opzetten van een coöperatieve boerderij past voor mij heel goed in het leveren van een bijdrage aan een betere wereld: lokaal gezond voedsel verbouwen, met respect voor mens, dier en milieu. En dat ook nog eens met een groep leuke enthousiaste mensen. Het is fijn om je samen in te zetten voor een goede zaak!

Remco

Remco Westhoek

Ik ben 55 jaar en woon in de wijk Armhoefse Akkers in Tilburg, de tegen Moerenburg gelegen woonwijk aan de oostkant van de stad. Ik woon daar samen met Karin Albers en 3 kinderen in de leeftijd van puber tot jongvolwassene. Al jaren ben ik zowel beroepsmatig (op het gebied van ruimtelijke ordening en stedenbouw) en in mijn vrije tijd (lid buurtraad en werkgroepen) bezig met het duurzaam beheer van de buitenruimte in zowel de stad als het buitengebied. De manier van produceren van voedsel zoals Herenboeren voorstaat, past hier naadloos in. Dit is voor mij daarom de belangrijkste reden om een dergelijke boerderij bij Tilburg te realiseren (en wat mij betreft natuurlijk het liefst in Moerenburg). 

Diana

Diana Janssens

Hallo, ik ben Diana Janssens. Ik ben getrouwd, woon in de Bomenbuurt en geniet daar van onze tuin. Afgelopen jaar heb ik daar een moestuintje proberen te laten groeien en dat was voor een eerste jaar nog niet zo slecht. Eten van “eigen plant” smaakte daar zeker naar meer. Alleen plukken wat je nodig hebt, veel vollere smaken en ook het plezier van het zien groeien. Hoe tof als we dat op iets grotere schaal samen met een grote groep mensen kunnen doen. Samen recepten kunnen delen van dat wat van onze plant af komt zodat we elk seizoen iets anders fantastisch lekkers kunnen eten. Met dat idee ben ik een van de Kartrekkers van Herenboeren Hart van Brabant geworden.

Aukje

Aukje Smits

Via een bevriende collega kwam ik in aanraking met het concept Herenboeren.
Ik heb altijd al interesse gehad in voedsel, de herkomst ervan en het lekker koken met smakelijke ingrediënten. Ik ben graag buiten in de natuur bezig. Daarnaast ben ik een idealist en wil ik mijn steentje bijdragen aan een duurzamere omgeving.
Via Herenboeren kan ik deze dingen combineren. Ik weet straks hoe mijn voedsel verbouwd of gefokt wordt en mijn voedsel komt uit mijn directe omgeving, dus er is geen onnodig transport nodig. Als ik wil kan ik op de boerderij meehelpen met oogsten of met andere dingen, lekker buiten!
Het sociale aspect van samen een Herenboerderij opzetten en ervan genieten in de toekomst is voor mij ook een drijfveer.

DSC5885

Vacature

Word ook lid van de initiatiefgroep!
Wij zijn als initiatiefgroep op zoek naar nieuwe leden. Met name op het gebied van communicatie kunnen wij hulp gebruiken. Ben jij die communicatiedeskundige, die meehelpt de herenboerderij te realiseren? Laat het on weten! Maar ook als je talenten op andere gebieden liggen, zijn we blij met jouw inbreng. Meld je dus aan en geef daarbij aan wat jij denkt voor de Herenboeren Hart van Brabant te kunnen betekenen.

DSC_3943

Karin Albers

Ik stel me hier binnenkort voor

Frank

Frank Gijselhart

Ik heet Frank Gijselhart, woon midden in de stad met mijn gezin en zie het helemaal zitten om wekelijks naar buiten de stad te gaan voor gezond en eerlijk voedsel. Natuur en milieu hebben al heel mijn leven mijn interesse. In Tilburg ben ik eerder actief geweest bij de vogelwerkgroep van de KNNV. Het concept van Herenboeren sluit mooi aan bij mijn interesse. Ik vind het dan ook leuk om een bijdrage te leveren aan de start van Herenboeren Hart van Brabant.